آشنایی با System Preferences - بخش نخست

جستجو در کامل‌ترین آرشیو مک ایران:

آشنایی کامل با System Preferences (بخش یکم)

آیا شما هم جزء افرادی هستید که به تازگی به...

توضیحات

آیا شما هم جزء افرادی هستید که به تازگی به جمع کاربران سیستم عامل مک پیوسته اید؟ با تنظیمات و قسمت System Preferences آشنایی ندارید؟ ما در این مطلب٬ شما را با تمامی قسمت های این بخش و تنظیمات سیستم عامل مک آشنا خواهیم کرد.

 

Apple-OS-X-10.11-El-Capitan-2-1280x855

 

در دنیای امروز٬ قابلیت ها و امکانات زیادی به گجت ها اضافه شده است و این ویژگی ها٬ طبیعتا تنظیماتی را نیز به همراه دارند. سیستم عامل مک یا به اختصار OS X اپل٬ دارای یک قسمت به نام System Preferences یا تنظیمات سیستم می باشد که ممکن است کاربران تازه وارد به دنیای مک و یا حتی برخی از کاربران مبتدی که مدتی است با این سیستم عامل کار می کنند٬ با آنها آشنایی نداشته باشند. به همین دلیل٬ ما تصمیم گرفتیم که شما را با System Preferences سیستم عامل مک را در دو بخش و به صورت کامل آشنا سازیم. بدلیل حجیم بودن مطلب، این آموزش به دو پست تقسیم می شود که در پست نخست دو ردیف نخست و در پست بعدی دو ردیف بعدی قرار می گیرد.بدلیل کامل بودن آموزش ها توضیحات مفید و زیاد است که باعث خاص شدن این آموزش می شود! پس در ادامه با ما همراه باشید.

 

system-preferences-icon

 

ابتدا شما باید وارد تنظیمات سیستم عامل مک یا همان System Preferences شوید. برای انجام این کار٬ روی آیکون مربوطه در نوار داک که مانند تصویر فوق هست٬‌ کلیک کنید و یا از Apple Menu  > Preferences اقدام کنید. بعد از کلیک٬ صفحه ای مطابق تصویر زیر به شما نمایش داده خواهد شد :

 

System-Preferences

 

همانطور که مشاهده می کنید٬ تنظیمات سیستم عامل مک در ۵ ردیف جداگانه قرار گرفته است. ردیف پنجم٬ به دلیل آنکه توسط نرم سایر افزارها ایجاد شده و در حالت پیشفرض سیستم عامل وجود ندارد٬ در این مطلب مورد بررسی قرار نخواهد گرفت. حال از ابتدا و از نخستین گزینه شروع به کندوکاو می کنیم. با هم روی اولین گزینه که General نام دارد٬ کلیک می کنیم و وارد می شویم :

 

 

ردیــف نخــست 

 

System-Preferences-1

 

این قسمت به ۵ بخش جداگانه تقسیم شده است. تنظیمات را از بالا به پایین شروع به بررسی می کنیم.

اولین گزینه٬ Appearance است که در دو حالت Blue و Graphite قابل انتخاب است. در حالت Blue که حالت پیشفرض سیستم عامل است٬ باعث می شود تا تمامی قسمت های تنظیمات به رنگ آبی به کاربر نمایش داده شود. اما در حالت Graphite ٬‌ قسمت های مذکور به حالت سیاه و سفید در آمده و دیگر رنگی به چشم نمی آید.

بعد از گذر از این قسمت٬ به دو چک باکس می رسیم که با زدن تیک گزینه اول٬ می توانید نوار منو و داک سیستم عامل را به رنگ تیره در آورید. در صورتی که تیک گزینه دوم را هم بزنید٬ نوار بالای سیستم عامل به صورت خودکار و در صورت نبودن نشانگر موس روی آن٬ از صفحه نمایش به بیرون خواهد رفت و جای کار بیشتری را برای شما باقی می گذارد.

بعد از عبور از این دو گزینه٬ به Highlight color می رسیم. در حالت پیشفرض٬ این گزینه روی Blue تنظیم شده است. رنگ های زیادی از جمله قرمز٬ نارنجی٬ زرد و … در این قسمت وجود دارند که با انتخاب هر کدام٬ می توانید تغییرات حاصل را در محیط سیست عامل مشاهده نمایید. به عنوان مپال وقتی آیکون های روی صفحه دسکتاپ را انتخاب نمایید٬ تغییرات رنگ به وضوح دیده می شود.

گزینه Slidebar icon size نیز مربوط به سایز آیکون های موجود در نوار کناری پنجره ها می باشد. سه حالت موجود در این قسمت که به ترتیب و از چپ به راست ( Small – Medium – Large ) می باشد را می توانید در تصویر زیر مشاهده نمایید.

 

System-Preferences-2

 

قسمت اول بخش General به پایان رسید و با هم به سراغ قسمت دوم که با یک خط جدا شده است٬ می رویم.

این قسمت٬ مربوط به تنظیمات نوار اسکرول می شود. در قسمت اول این مجموعه٬ سه گزینه زیر را مشاهده می کنید که به توضیح آنها می پردازیم :

Automaticaly based on mouse or trackpad : این گزینه٬ کاملا به استفاده شما از موس یا ترک پد برمی گردد. اگر موس یا ترک پد شما از گسچرهای حرکتی پشتیبانی کند٬ نوار اسکرول تا زمانی که شما توسط این وسایل روی صفحه نمایش اسکرول نکنید٬ نمایش داده نمی شود. در غیر این صورت٬ همواره نمایش داده می شود.

When scrolling : در این حالت٬ تنها در زمان اسکرول کردن٬ نوار مربوطه نمایش داده خواهد شد.

Always : نوار اسکرول با انتخاب این گزینه٬ همواره به نمایش در خواهد آمد.

در مرحله بعد این قسمت٬ دو گزینه مشاهده می کنید :

Jump to the next page : در این حالت٬ با کلیک روی نوار اسکرول٬ می توانید به صفحات بعد مراجعه نمایید.

Jump to the spot that's clicked : با انتخاب این گزینه٬ نوار اسکرول به محلی که شما روی آن کلیک کرده اید٬ منتقل می شود.

 

در قسمت سوم تنظیمات General تنها یک گزینه وجود دارد که از این قسمت٬ شما می توانید مرورگر پیشفرض سیستم عامل خود را انتخاب نمایید. این گزینه در حالت پیشفرض روی Safari که مرورگر اختصاصی اپل است٬ قرار دارد. در صورتی که مرورگرهای دیگری مانند Firefox یا Chrome روی سیستم شما نصب شده باشد٬ می توانید از این قسمت٬ آنها را انتخاب و به عنوان مرورگر پیشفرض٬ برگزینید.

 

قسمت چهارم تنظیمات General مربوط به اسناد و فایل ها می شود که شامل رو چک باکس و یک قسمت فایل های اخیر می شود.

اولین گزینه٬ مربوط به ذخیره اسناد و مدارک هنگام خروج از فایل می شود. به صورت پیشفرض٬ تغییرات ایجاد شده روی اسناد و فایل ها هنگام خروج از اپلیکیشن٬ به صورت خودکار ذخیره می شوند. اما اگر شما نیاز به سوال در این زمینه دارید٬ می توانید تیک اولین گزینه را بزنید.

ممکن است که در ضمن کار با برخی نرم افزارها٬ پنجره های متعددی را در آن باز نمایید. اگر این گزینه فعال باشد٬ هنگام بستن نرم افزار٬ تمامی پنجره های مربوط به آن بسته شده و دیگر قابل دسترسی نیستند. اما اگر تیک این گزینه را بردارید٬ دفعه بعد که نرم افزار را باز کنید٬ پنجره های باز مانده مجددا باز خواهند شد.

قسمت Recent items نیز همانطور که از اسمش پیداست٬ مربوط به آخرین فایل های می باشد که می توانید تعداد دلخواه خود را از بین ۵ – ۱۰ – ۱۵ – ۲۰ – ۳۰ و ۵۰ انتخاب نمایید.

 

قسمت پنجم مربوط به فونت ها می شود که در صورت انتخاب این گزینه٬ شما در خواندن فونت های زیر دچار مشکل می شوید و در صورت بروز همچین اتفاقی٬ می توانید این گزینه را غیر فعال نمایید.

 


 

حال به سراغ بخش دوم System Preferences یعنی Desktop & Screen Saver می رویم :

 

System-Preferences-3

 

در این قسمت شما می توانید به راحتی تصویر پس زمینه و همچنین اسکرین سیور دستگاه خود را عوض کنید. همانطور که مشاهده می کنید٬ این بخش به دو قسمت Desktop و Screen Saver تقسیم شده است که با ورود به هر کدام٬ می توانید تنظیمات آن را انجام داده و تغییرات را مشاهده نمایید. قسمت دسکتاپ به چند بخش تقسیم بنده شده است. در بالاترین قسمت٬ تصویری که در حال حاضر برای پس زمینه در نظر گرفته شده و نام آن را می توانید مشاهده کنید. در زیر آن٬ دو بخش وجود دارد. در کادر سمت چپ٬ می توانید بین والپیپرهای اختصاصی اپل٬‌ عکس های موجود در آیکلاد و همچنین عکس های موجود در پوشه های شخصی سوییچ کنید و گزینه دلخواه خود را انتخاب کنید. در زیر این قسمت٬ یک دو دکمه – و + قرار دارند که با زدن دکمه + می توانید پوشه مورد نظر خود را به این قسمت اضافه کرده و از عکس های موجود در آن پوشه برای پس زمینه دستگاه استفاده نمایید. در کادر کناری٬ عکس های موجود در قسمت های انتخاب شده در کادر سمت چپ نمایش داده می شود. با انتخاب هر عکس٬ به صورت خودکار٬ تصویر برای پس زمینه ست می شود. در زیر این کارد نیز دو چک باکس به چشم می خورد که گزینه اول مربوط به تعویض عکس ها طی زمانی خاص و گزینه دوم نیز مربوط به نمایش تصادفی عکس ها است. به محض روشن کردن گزینه اول٬ گزینه دوم نیز باز می شود و می توانید آن را انتخاب کنید.

حال به سراغ قسمت دوم یعنی Screen Saver می رویم :

 

System-Preferences-4

 

در این قسمت شما می توانید برای دستگاه خود اسکرین سیور انتخاب کنید. تنظیمات این قسمت٬ کاملا مانند تنظیمات عکس پس زمینه است. گزینه Start after مربوط به زمان شروع اسکرین سیور است. اگر تیک گزینه Show with clock را بزنید٬ زمان نیز در اسکرین سیور نمایش داده خواهد شد.

با زدن دکمه Hot Corners٬ پنجره ای برای شما باز خواهد شد که در این قسمت٬ می توانید برای چهارگوشه تصویر خود ( در حالت معمول٬ نه اسکرین سیور ) شورتکات هایی را در نظر بگیرید. به عنوان مثال برای گوشه راست بالا می توانید Notification Center را انتخاب کنید. بدین ترتیب وقتی نشانگر موس را روی این قسمت می برید٬ به صورت خودکار نوتیفیکیشن سنتر باز می شود.

 


 

بعد از عبور از این قسمت٬ به سراغ بخش سوم از System Prefences با عنوان Dock می رویم :

 

System-Preferences-5

 

این قسمت٬ مخصوص تنظیمات نوار داک ( نوار پایین محیط سیستم عامل مک که آیکون های نرم افزارها روی آن قرار دارد ) می شود. تنظیمات مختلف آن را از بالا به پایین مرور خواهیم کرد :

قسمت اول٬ همانطور که از نامش پیداست٬ مربوط به سایز نوار داک می شود که با کشیدن اسلاید مربوطه به سمت راست یا چپ می توانید به ترتیب آن را بزرگتر یا کوچکتر نمایید.

قسمت دوم مربوط به تنظیمات زوم روی نوار داک است. در حالت پیشفرض وقتی شما نشانگر موس را روی نوار داک می برید٬ آن قسمت از سایر قسمت ها بزرگتر نمایش داده می شودو اگر تیک مربوط به این گزینه را غیر فعال نمایید٬ این اثر از بین خواهد رفت. با کشیدن اسلایدر مربوطه به سمت راست یا چپ نیز می توانید اثر این افکت را زیاد یا کم کنید.

گزینه بعد مربوط به جایگاه نوار داک می باشد. سه حالت چپ٬ پایین و راست در این قسمت قابل انتخاب می باشد که با برگزیدن آنها٬ می توانید تغییرات را مشاهده نمایید.

قسمت بعد٬ مخصوص مینیمایز شدن پنجره ها است که دارای دو حالت Genie effect و Scale effect می باشد. با انتخاب هر کدام و مینیمایز کردن پنجره ها٬ می توانید تأثیرات آن را مشاهده نمایید.

در قسمت بعد به پنچ چک باکس میرسیم که تک تک به بررسی آنها می پردازیم :

چک باکس اول : اگر این گزینه تیک خورده و گزینه zoom نیز انتخاب شده باشد٬ هنگامی که روی نوار بالایی پنجره ها دوبار کلیک کنید٬ با تغییر سایز آنها مواجه خواهید شد و اگر minimize رو انتخاب کنید٬ مسلما پنجره مورد نظر مینیمایز می شود. اگر این گزینه غیر فعال باشد٬ هیچ اتفاقی رخ نمی دهد.

چک باکس دوم : در حالت عادی٬ با مینیمایز کردن پنجره ها٬ هر کدام به صورت جداگانه به نوار داک منتقل می شوند. اما اگر این چک باکس را فعال نمایید٬ پنجره ها به داخل آیکون مربوط به نرم افزار خود مینیمایز می شوند.

چک باکس سوم : در حالت پیشفرض٬ وقتی روی آیکون نرم افزارها کلیک کنید٬ انیمیشن زیبایی اجرا می شود که نشان از بارگذاری آن نرم افزار دارد. اگر تیک این گزینه را غیر فعال کنید٬ این انیمیشن اجرا نخواهد شد.

چک باکس چهارم : با زدن تیک این گزینه٬ می توانید نوار داک را به صورت اتوماتیک از صفحه به بیرون هدایت کنید تا جای کار بیشتری برای شما باقی بماند. هنگامی که به آن نیاز داشتید٬ کافی است تا نشانگر موس را به منتهی علیه پایین صفحه نمایش بیاورید.

چک باکس پنجم : زمانی که اپلیکیشن ها باز هستند٬ یک آیکون کوچک در زیر آیکون آنها به نمایش در می آید که نشان از باز بودن آنها است. اگر تیک این گزینه را بردارید٬ آیکون مذکور دیگر نمایش داده نمی شود.

 


 

حال به قسمت Mission Control می رسیم. در این بخش٬ شما می توانید ویژگی Mission Control که بسیار هم پرکابرد است را به دلخواه خود تنظیم نمایید. به محض ورود به این قسمت٬ به پنجره ای مانند تصویر زیر برمی خوریم :

 

System-Preferences-6

 

تنظیمات Mission Control شامل دو بخش جداگانه می شود. برای ورود به Mission Control می توانید دکمه F3 از روی صفحه کیبورد را فشار دهید یا چهار انگشت خود را به صورت همزمان روی ترکپد دستگاه خود بکشید.

به سراغ قسمت اول تنظیمات Mission Control می رویم. در این بخش٬ چهار چک باکس و در انتهای آن٬ یک گزینه برای انتخاب چند حالته را مشاهده می کنید که به ترتیب به بررسی آنها می پردازیم :

نکته : شما هنگامی که وارد Mission Control می شوید٬ چنانچه سیستم عامل شما Yosemite یا بعد از آن باشد٬ در بالای صفحه نواری را مشاهده خواهید کرد که در گوشه راست آن٬ یک دکمه + به چشم می خورد. به صورت پیشفرض٬ شما می توانید با زدن دکمه + ٬ صفحات متعددی را ایجاد کرده و در هر صفحه٬ به کار خاصی مشغول باشید. به عنوان مثال می توانید در هر صفحه روی اپلیکیشن خاصی به صورت تمام صفحه کار کنید و با کشیدن چهار انگشت خود روی ترکپد دستگاه٬ به راحتی بین این صفحات سوییچ کنید.

گزینه اول : روشن بودن این گزینه هنگام بستن صفحات دیگر٬ به شما این قابلیت را می دهد تا پنجره های باز در صفحات دیگر٬ به ترتیب اولویت بیشترین استفاده از آنها٬ روی یکدیگر قرار گرفته و شما به آنها دسترسی خواهید داشت.

گزینه دوم : فرض کنید روی یکی از صفحات ایجاد شده هستید و قصد باز کردن نرم افزاری را دارید که در صفحه ای دیگر٬ در حال کار روی آن هستید. اگر این گزینه فعال باشد٬ به محض کلیک روی این قبیل موارد٬ به صورت خودکار به صفحه ای که از این اپلیکیشن در حال استفاده است٬ منتقل خواهید شد.

گزینه سوم : در حالت معمول٬ شما هنگامی که وارد Mission Control می شوید٬ هر پنجره به صورت جداگانه در این قسمت نمایش داده می شود. اما اگر این گزینه را فعال نمایید٬ پنجره هایی که مربوط به یک اپلیکیشن باشد٬ کنار یکدیگر و به صورت جدا از پنجره های دیگر نمایش داده می شود.

گزینه چهارم : با غیر فعال کردن این گزینه٬ امکان ایجاد صفحات مستقل تا فعال کردن مجدد این گزینه٬ از سیستم عامل حذف می شود. اثر فعال یا غیر فعال کردن این گزینه٬ نیازمند خروج و ورود مجدد ( Log off ) به محیط سیستم عامل است.

آخرین گزینه نیز به Dashboard مربوط می شود. این ویژگی توسط زدن همزمان دکمه های fn + F12 فعال می شود. اگر با انجام این کار٬ اتفاقی در محیط سیستم عامل شما رخ نداد٬ به این دلیل است که مانند تصویر بالا٬ گزینه مقابل Dashboard به صورت Off قرار دارد. شما می توانید با قرار دادن آیتم های دیگر این گزینه به حالت As Space یا As Overlay ٬ تغییرات آن را مشاهده نمایید. همچنین با ورود به این قسمت٬ آیکون های + و – را در گوشه چپ پایین صفحه مشاهده خواهید کرد که به کمک آنها می توانید گجت های موجود در این قسمت را اضافه یا حذف نمایید.

به سراغ بخش دوم Mission Control که مربوط به کلیدهای میانبر است٬ می رویم.

در این قسمت٬‌ می توانید یک کلید میابنر برای فعال سازی چهار قسمت مختلف Mission Control ایجاد نمایید. با باز کردن لیست کنار هر آیتم٬ می توانید گزینه های از پیش تعیین شده را مشاهده نمایید. اگر مایل هستید٬ می توانید در کنار گزینه های از پیش تعیین شده٬ هنگام انتخاب آنها٬ دکمه های shift ٬ control ٬ alt و یا command نگه دارید تا به این حالت ذخیره شود. به عنوان مثال : command + F11

 


 

به سراغ بخش بعدی System Preferences یعنی Language & Region می رویم.

در این قسمت٬ شما می توانید تنظیمات زبان سیستم عامل را مشخص کنید. با هم به بررسی جزئیات این قسمت می پردازیم :

 

System-Preferences-7

 

در کادر سمت چپ٬ می توانید زبان های مورد نیاز خود برای استفاده هنگام تایپ را مشاهده و در صورت لزوم با کلیک روی + یا – ٬ مواردی را به این لیست اضافه یا کم کنید.

در قسمت سمت راست٬ می توانید کشور محل زندگی خود را در قسمت Region ٬ اولین روز هفته را در قسمت First day of week ٬ نوع تقویم را در قسمت Calendar ٬ در صورت تمایل به استفاده از زمان ۲۴ ساعتی٬ تیک گزینه 24-Hour Time را زده و ترتیب قرارگیری لیست ها را بر حسب زبان خود در قسمت List sort order مشخص نمایید.

با زدن دکمه Advanced که در پایین قسمت تنظیمات به چشم می خورد٬ می توانید به قسمت تنظیمات پیشرفته وارد شده و ویژگی های خاصی را به دلخواه خود تنظیم نمایید.

 


 

بخش بعدی Security & Privacy نام دارد که می توان آن را یکی از مهم ترین بخش های منوی تنظیمات به شمار آورد.

در این قسمت٬ شما می توانید تنظیمات شخصی و امنیت سیستم خود را انجام دهید. با هم به بررسی تک تک موارد این بخش می پردازیم :

 

System-Preferences-8

 

در حالت معمول وقتی به این قسمت وارد می شود٬ در گوشه چپ پایین صفحه٬ یک قفل را مشاهده می کنید که به خاطر موارد امنیتی و محافظت از سیستم شما٬ همواره بسته است. اگر مایل به ایجاد تغییرات در این قسمت هستید٬ باید قفل مذکور را با کلیک روی آن٬ باز نمایید. در صورتی که سیستم عامل شما دارای پسورد باشد٬ به محض کلیک روی قفل٬ از شما درخواست پسورد می شود که تا آن را وارد نکنید٬ باز نمی شود. بعد از باز شدن٬ تنظیمات این قسمت فعال شده و می توانید تغییرات دلخواه خود را اعمال نمایید.

با کلیک کردن بر روی Change Password می توانید رمز عبور سیستم عامل خود را تغییر دهید.

بعد از این قسمت٬ به سه گزینه می رسیم :

گزینه اول : اگر فعال باشد٬ به محض به خواب رفتن و یا حالت اسکرین سیور و قصد کار مجدد با سیستم٬ از شما درخواست پسورد می شود.

گزینه دوم : می توانید هنگام قفل بودن صفحه نمایش٬ پیغامی را تنظیم نمایید تا در صفحه قفل نمایش داده شود.

گزینه سوم : در حالت معمول٬ به محض روشن کردن دستگاه٬ به صورت مستقیم وارد محیط سیستم عامل می شوید. اگر تیک این گزینه را بزنید٬ باید ابتدا رمز عبور دستگاه را وارد نمایید تا بتوانید وارد محیط سیستم عامل شوید.

در بخش دوم این قسمت٬ سه گزینه وجود دارد که مربوط به نصب نرم افزارها می باشد.

گزینه اول : تنها به نرم افزارهایی که از او استور دانلود می کنید٬ اجازه نصب داده می شود.

گزینه دوم : نرم افزارهای اپ استور و همچنین نرم افزارهایی که توسط شرکت های معروف تولید شده است٬ اجازه نصب خواهند داشت.

گزینه سوم : تمامی نرم افزارها اجازه نصب خواهند داشت. ( اگر مایل به نصب نرم افزارهای کرک شده هستید٬ باید این گزینه را انتخاب نمایید. )

 

حال به سراغ تب های دیگر بخش Security & Privacy می رویم.

تب دوم که FieVault نام دارد٬ مربوط به کد گذاری اطلاعات سیستم شما می شود. اگر این گزینه را فعال نمایید٬ دستگاه به سختی مشغول به انجام این عملیات می شود و به نسبت حجم فایل های موجود در سیستم٬ ممکن است این عملیات حتی تا یک هفته به طول انجامد و در این مدت٬ شما قادر به استفاده از دستگاه نیستید.

تب سوم با نام Firewall که تا حدودی معرف حضور کاربران است. به شما توصیه می کنیم که این ویژگی را هیجوقت غیر فعال نکنید. چرا که امنیت سیستم شما کاهش یافته و باعث می شود تا تروجان های مخرب اینترنتی٬ فرصت نفوذ به سیستم شما را پیدا کنند.

در تب چهارم که Privacy نام دارد٬ شما می توانید اجازه استفاده نرم افزارهای مختلف به اطلاعات خود را بدهید. به عنوان مثال می توانید تنظیم نمایید که چه اپلیکیشن هایی٬ اجازه دسترسی به لیست مخاطبین شما را داشته باشند و …

 


 

بخش بعدی قسمت System Preferences مربوط به تنظیمات Spotlight می شود.

Spotlight با کلیک روی آیکون ذره بین در گوشه راست نوار بالای محیط سیستم عامل قابل دسترسی است. توسط این ویژگی٬ شما می توانید به راحتی به جستجو در بین فایل های موجود در دستگاه خود بپردازید. با ورود به قسمت تنظیمات Spotlight با پنجره ای مطابق شکل زیر روبرو می شوید :

 

System-Preferences-9

 

همانطور که مشاهده می کنید٬ این قسمت دارای دو تب جداگانه با نام های Search Results و Privacy است. در قسمت اول٬ شما می توانید مشخص نمایید که چه فایل هایی در قسمت جستجو فیلتر شوند و چه فایل هایی قابلیت نمایش داشته باشند. به عنوان مثال اگر می خواهید عکس هارا جستجو کنید٬ تنها تیک Images را می زنید و به راحتی به جستجو می پردازید.

تب Privacy هم دقیقا مانند قسمت قبل عمل می کند.

 


 

به آخرین قسمت ردیف نخست که Notifications است می رسیم. این قسمت نیز یکی از محبوب ترین ویژگی های سیستم عامل مک که به تازگی نیز به آن اضافه شده است٬ به شمار می رود.

 

System-Preferences-10

 

در این قسمت٬ شما می توانید تنظیمات اختصاصی نوتیفیکیشن هارو انجام دهید. به عنوان مثال می توانید به انواع اپلیکیشن ها اجازه دهید تا برای شما نوتیفیکیشن ارسال نمایند.

در کادر سمت راست٬ گزینه ها مانند یکدیگر است. به همین دلیل تنها یکی از موارد را مورد بررسی قرار می دهیم.

در قسمت اول٬ سه حالت None ٬ Banners و Alerts وجود دارد :

None : در صورت انتخاب این گزینه٬ هیچ نوتیفیکیشنی ارسال نمی شود.

Banners : با انتخاب این گزینه٬ بنرهایی در گوشه صفحه نمایش داده می شوند و در صورت عدم واکنش شما٬ خود به خود به بیرون صفحه می روند.

Alerts : این گزینه تا حدودی مانند گزینه قبل است٬ با این تفاوت که منتظر واکنش شما باقی می ماند. به این صورت که یک یا دو گزینه در این کادر وجود دارد و تا زمانی که شما یکی از آنها را انتخاب نکنید٬ از صفحه بیرون نخواهد رفت.

در پایین این قسمت٬ چهار گزینه وجود دارد :

گزینه اول : با انتخاب این گزینه٬ نوتیفیکیشن ها در صفحه قفل نیز نمایش داده می شوند.

گزینه دوم : با انتخاب این گزینه٬ می توانید تعداد نوتیفیکیشن هایی که در نوتیفیکیشن سنتر نمایش داده می شوند را مشخص کنید.

گزینه سوم : با انتخاب این گزینه٬ در صورت دریافت نوتیفیکیشن٬ عددی بر روی آیکون اپلیکیشن نمایش داده خواهد شد.

گزینه چهارم : با انتخاب این گزینه٬ هنگام دریافت نوتیفیکیشن ها٬ صدایی نیز پخش خواهد شد.

 

به انتهای ردیف اول می رسیم. امیدواریم که تا اینجا٬ این مطلب برای شما مفید واقع شده باشد. حال به سراغ ردیف دوم System Preferences می رویم.

 


 

ردیــــف دوم 

 

 

خب به ردیف دوم تنظیمات می رسیم. نخستین گزینه در این ردیف Display می باشد. با وارد شدن به این قسمت در بالا دو تب Display و Color را مشاهده می کنید. نخستین گزینه از تب Display بخش Resolution می باشد. اپل در این بخش بصورت پیشفرض آن را بر روی Default for Display قرار داده است. شما با کلیک بر روی Scale می توانید رزولوشن صفحه نمایش را تغییر دهید.

 

رزولوشن ها به ۴ بخش تقسیم می شوند. larger Text که با این گزینه تمام نوشته ها و تصاویر و به عبارتی کل سیستم عامل بزرگتر از حالت پیشفرض در می آیند و برای کسانی که مشکل بینایی دارند بسیار مفید است.رزولوشن در این گزینه 1024 در 640 می باشد. پس از این گزینه، گزینه Default است که توضیح دادیم و رزولوشن در این حالت 1280 در 800 می باشد. پس از حالت پیشفرض رزولوشن صفحه با 1440 در 900 را داریم که در این حالت محتویات کوچکتر می شوند و دسترسی بیشتری به گزینه ها دارید. پس از آن حداکثر رزولوشن را داریم یعنی 1680 در 1050. در این سطح محتویات بسیار کوچک می شوند اما دسترسی و فضای بیشتری در سیستم عامل دارید.

 

توجه داشته باشید تغییر رزلوشن ممکن است در عملکرد سیستم تاثیر گزار باشد. در قسمت پایین تر روشنایی صفحه نمایش را داریم که همانند iOS می توانید آن را شخصی سازی کنید و یا بر روی خودکار قرار دهید تا از طریق سنسور روشنایی را تنظیم کند. در پایین این صفحه بخش AirPlay وجود دارد که زمانی که صفحه نمایش دیگری به مک متصل می شود و یا از طریق WiFi به اشتراک گذاشته می شود از این قسمت قابل تنظیم و مدیریت است.

 

Screen Shot 2016-01-25 at 20.05.51

 

اما با کلیک بر روی Color وارد تنظیمات رنگ صفحه نمایش می شوید. در بخش Display Profile که بصورت Box می باشد یکسری رنگ ها بصورت پیشفرض وجود دارد که می توانید با کلیک بر روی هرکدام از آنها رنگ صفحه را تغییر دهید. اگر آنها را نپسندیدید می توانید بر اساس بینایی خود صفحه نمایش خود را کالیبره کنید. در سمت راست بر روی Calibrate کلیک کنید تا به گزینه های کالیبره دسترسی داشته باشید. برای داشتن تنظیمات بیشتر کالیبره کلید Option را بر روی کیبورد نگه دارید سپس بر روی آن کلیک کنید و شروع به کالیبره کردن صفحه نمایش خود کنید. در آخر شما برای عملیات کالیبره یک نام انتخاب می کنید و آن را در قسمت Profiles خواهید دید.

 

Screen Shot 2016-01-25 at 20.10.24

 


 

گزینه بعدی Energy Saver می باشد که دقیقا همان قسمت Power Option در ویندوز می باشد:

 

با وارد شدن در این قسمت هم دو تب Battery و Power Adapter را مشاهده خواهید کرد. با قسمت Battery شروع می کنیم.دقت کنید هر تنظیمی در این قسمت انجام می دهد تنها زمانی انجام می شود که سیستم شما به شارژ نباشد و در حال کار با باتری می باشد. خط Turn Display off after را مشاهده کنید. این خط قسمت بندی شده بصورت دقیقه می باشد. با کشیدن فلش بر روی هر قسمت دقیقه خاموش شدن صفحه نمایش را انتخاب می کنید. اگر می خواهید هیچوقت صفحه نمایش خاموش نشود فلش را به آخر ببرید. در پایین این تنظیم ، سه گزینه با عبارت هایی که در تصویر زیر مشخص می باشد می بینیم.

 

گزینه نخست زمانی که سیستم متوجه شود شما در حال کار با سیستم نیستید هر زمانی که ممکن باشد هارد شما را به حالت Sleep می برد و با اینکار مصرف باتری را کاهش می دهد. گزینه دوم، صفحه نمایش را زمانی که سیستم در حالت کار با باتری است کم نور می کند. گزینه آخر زمانی که سیستم شما خواب است بصورت زمانبندی شده شروع به چک کردن ایمیل ها،تاریخ و دیگر بروزرسانی های آیکلاد می کند. همه ی این گزینه به کم مصرف کردن باتری کمک می کند. در پایین اطلاعات فعلی باتری نظیر شارژ فعلی و زمان مانده برای تمام شدن باتری را مشاهده می کنید. گزینه Restore Default هم در سمت راست مشاهده می کنید که با زدن این گزینه تمامی این گزینه ها به حالت پیشفرض در می آیند. در پایین همین گزینه Schedule را مشاهده می کنید. با کلیک بر روی این گزینه می توانید به سیستم خود دستور دهید چه زمانی سیستم شما روشن و یا خاموش شود. گزینه نخست برای بیدار شدن از حالت خواب و یا روشن شدن و گزینه دوم برای رفتن سیستم به حالت خواب، خاموش و یا ری استارت شدن می باشد. با کلیک بر روی Show Battery Status in menu bar می توانید اطلاعات باتری را در منوبار بیاورید که البته بصورت پیشفرض این گزینه فعال است. 

 

 

Screen Shot 2016-01-25 at 20.25.10

Schedule

Screen Shot 2016-01-25 at 20.25.45

 

تب  Power Adapter هم دقیقا همانند Battery می باشد منتها با چند تغییر کوچک. در این قسمت هم توجه کنید که هر تنظیمی در این محیط انجام می دهید تنها زمانی رخ می دهد که سیستم به شارژ باشد. در این قسمت دو گزینه جدید :

Prevent computer from sleeping automatically when the Display is off

Wake for WiFi network access 

وجود دارد. با فعال کردن گزینه نخست سیستم از به حالت خواب رفتن خودکار جلوگیری می کند. گزینه سوم بصورت قسمت WiFi بیدار می ماند تا دسترسی به شبکه ها را جستجو کند. باقی گزینه ها همانند قسمت باتری می باشند.

 

Screen Shot 2016-01-26 at 00.22.32

 


 

در قسمت بعدی به Keyboard می رسیم. در این قسمت چهار تب با نام های Keyboard,Text,Shortcuts و input source را داریم:

 

طبق روال با تب نخست شروع می کنیم. در تب کیبورد دو اسلاید در سمت چپ و راست مشاهده می کنید. حتما می دانید در کیبورد اپل با نگه داشتن یک کلمه و یا دکمه گزینه های دیگری برای نوشتن نمایش داده می شود. اما مدت نگهداری آن چطور تنظیم می شود؟ خب دقیقا با همین دو اسلاید مدت زمان نگه داشتن دکمه و نمایش آن را می توانید تنظیم کنید.همچنین در قسمت Key Reapet می توانید سرعت delete کلمات را تنظیم کنید. در ادامه سه گزینه و یک اسلاید مشاهده می کنید. گزینه بعدی و زیر این دو اسلاید Use all F1… قرار دارد. با فعال کردن این گزینه استفاده از دکمه های F1,F2,F3…F12 برعکس می شود. در حالت عادی بر روی هر یک از این دکمه ها شکل های تنظیماتی نظیر Play,pause و … وجود دارد. بصورت پبشفرض با فشردن این دکمه ها همان علامت عمل می کند اما اگر این گزینه را فعال کنید باید fn را بگیرید سپس بر روی این گزینه ها بزنید تا فعال شود. این گزینه به شما کمک می کند میانبر های جدیدی در قسمت Shortcuts و یا همان میانبر ها اضافه کنید.

 

گزینه بعدی یعنی Adjust keyboard … می باشد. با روشن کردن این گزینه نور پس زمینه کیبورد در محیط های کم نور بصورت خودکار روشن می شود. این عمل به لطف سنسور موجود در لپتاپ صورت می گیرد. در پایین این گزینه یک اسلایدر از ۵ ثانیه تا ۵ دقیقه وجود دارد که می توانید با قرار دادن زمان به سیستم بگویید پس از چه مدتی پس از کار نکردن با سیستم نور پس زمینه کیبورد خاموش شود. در این قسمت هم Never در آخر اسلاید است که با گذاشتن در این گزینه هیچوقت نور کیبورد خاموش نمی شود حتی زمانی که با سیستم کار نمی کنید! در چک باکس پایینتر می توانید با روشن کردن آن قسمت های Keyboard,Emoji و Symbol را در منو بار داشته باشید. اگر یک کیبورد بی سیم دارید می توانید با کلیک بر روی گزینه ی Set up bluetooth keyboard آن را تنظیم کنید و شروع به استفاده کنید.

 

Screen Shot 2016-01-25 at 21.10.17

 

در کنار گزینه Set up Bluetooth keyboard گزینه ای با نام Modifier Keys وجود دارد. با وارد شدن به آن یک پنجره جدید همانند پنجره زیر ایجاد می شود. در این قسمت چهار گزینه Caps Lock, Control, Option و Command را دارید. در حالت پیشفرض با کلیک بر روی هر یک از دکمه ها ، سیستم همان کار را انجام می دهد. برای مثال زمانی که شما بر روی caps lock بر روی کیبورد می فشارید Caps Lock روشن می شود. شما در این قسمت می توانید یک دستور جدید به کلید caps lock دهید و با فشردن آن کار دیگری انجام شود و یا اصلا هیچ اتفاقی نیفتد! این عمل را با هر سه گزینه دیگر می توانید انجام دهید.

 

Screen Shot 2016-01-25 at 21.10.21

 

تب بعدی با نام Text می باشد. تبی که یک نویسنده را تبدیل یک سوپر نویسنده می کند! در این بخش یک باکس مستطیل شکل همانند زیر مشاهده می کنید که به دو قسمت Replace و With تقسیم شده است. شما می توانید در این قسمت با نوشتن یک کلمه خاص یک جمله از پیش نوشته شده را سریعا وارد مطلب کنید.بر مثال عبارت omw را در هرجایی بنویسید بصورت خودکار به جمله On my way! تبدیل می گردد! شما می توانید بسیاری از این ترفندها با کلیک بر روی + در پایین این باکس اضافه کنید. گزینه ی Correct Spelling automatically به شما اجازه می دهد که بصورت خودکار سیستم شما جمله شما بررسی کند و آن را در صورت اشتباه نوشتن صحیح کند. در قسمت پایین این گزینه می توانید زبان مورد نظر را انتخال کنید.  در همین قسمت با فعال کردن گزینه Smart Dash and Quotes می توانید از قرار دادن هوشمند نقل و قل و دش گذاشتن اپل استفاده کنید.

 

Screen Shot 2016-01-25 at 21.27.27

 

یکی از کاربردی ترین بخش های مک! Shortcuts. توضیح این بخش شاید برای خودش یک پست کامل شود اما ما در این قسمت نگاهی اجمالی می کنیم. بطور کلی در این بخش شما می توانید دستور خاصی با فشردن دکمه کیبورد اجرا کنید. دو باکس در این قسمت مشاهده می کنید. در باکس سمت چپ کار هایی که انجام می شوند و در باکس راست دستوری که برای کیبورد باید در نظر بگیرید. برای مثال برای عوض کردن زبان کیبورد تنها کافیست بر روی input source در سمت چپ کلیک کنید. در سمت راست دو گزینه ای که در تصویر زیر نمایان است مشاهده خواهید کرد. اگر از دو زبان استفاده می کنید مثلا انگلیسی و فارسی گزینه دوم را فعال کنید و در روبروی آن یک کلیک کنید. سپس خواهید دید از شما می خواهد دستور جدید خود را وارد کنید و حتما باید با Command باشد. همانطور که در تصویر مشاهده می کنید بنده Command + Space در نظر گرفته شده.

 

بعضی اوقات بدلیل زیاد بودن تنظیمات ممکن است میانبر ها با هم به تداخل بر بخورند در این صورت یک اخطار زرد به شما نمایش می دهد که شما را از این تداخل با خبر می کند. در این قسمت میانبر های بسیاری می توانید برای برنامه ها ، تنظیمات، داک و … ایجاد کنید و سرعت کار خود را بالا ببرید. قسمت پایین این صفحه حالت دسترسی کامل به کیبورد در دو حالت All Contorls و Text Boxes and Lists only را می دهد و با کلید های ترکییی Control+F7 می توانید تغییر دهید.

 

Screen Shot 2016-01-25 at 21.27.40

 

تب بعدی با نام input Sources برای اضافه کردن زبان نوشتاری کیبورد می باشد. برای اضافه کردن یک زبان جدید کافیست بر روی + در گوشه پایین سمت چپ کلیک کنید سپس زبان خود را انتخاب کنید. برای فارسی کلمه Persian را جستجو و بنا بر نیاز خود یکی از سه حالت Persian,Persian – ISIRI و یا Persian – QWERTY را انتخاب کرده و Add را بزنید. 

 

Screen Shot 2016-01-25 at 21.35.13

 


اگر دارای ماوس بی سیم هستید برای تنظیم و جفت سازی آن باید به قسمت Mouse یعنی چهارمین گزینه از ردیف دوم بیایید. تنها کافیست ماوس خود را روشن کنید و به این قسمت بیایید و خواهید دید بصورت خودکار ماوس شناخته و متصل می شود.

 

Screen Shot 2016-01-25 at 21.38.25

 


 

بخش محبوب TrackPad!

 

در این بخش می توانید حالت جسجر ترکپد مک خود را تنظیم کنید. با وارد شدن به این قسمت سه تب با نام های Point & Click,Scroll & Zoom و More Gestures مشاهده می کنیم. گمان نکنم این بخش نیاز به توضیح داشته باشد چرا که تمامی حرکات دست بر روی ترکپد بصورت تصویری دقیقا بصورت زنده در سمت راست اجرا می شود و براحتی قابل درک می باشد. تنها تنظیمات کلیدی را در این بخش می گوییم. اگردارای ترکپد هایی با قابلییت Force Touch هستید با برداشتن تیک گزینه Force Click and haptic feedback می توانید بطور کل Force Touch را خاموش کنید. در این بخش دو اسلایدر Tracking Speed و Click را مشاهده می کنید. برای بالاتر بردن سرعت حرکت نشانگر اسلایدر Tracking Speed را از Slow تا Fast می توانید تغییر دهید. برای مقدار فشار کلیک در اسلایدر Click از Ligh تا Frim می توانید آن را تنظیم کنید. این گزینه تنها برای ترکپد هاییست که دارای Force Touch است. برای جفت سازی ترکپد بلوتوثی از قسمت Set uo Bluetooth شروع کنید. 

 

سه گزینه نخست به ترتیب :

 

۱.دیدن محتویات اجمالی از فایل ها از طریق Force Touch و یا لمس با سه انگشت بر روی فایل

۲.کلیک دوم و یا همان راست کلیک در ویندوز که به سه حالت دابل تب ، کلیک بر روی ترکپد در سمت چپ پایین

و کلیک بر روی ترکپد در سمت راست می باشد.

۳.با فعال کردن گزینه سوم با یک لمس ضربه ای بر روی هر فایلی می توانید آن را انتخاب کنید و اعمال ساده را انجام دهید.

 

Screen Shot 2016-01-25 at 21.57.10

در تب Scroll & Zoom چهار تنظیم وجود دارد و ممکن. به ترتیب از بالا به پایین :

 

۱.اسکرول با دو انگشت

۲.زوم به داخل و بیرون با ویشگون گرفتن بر روی ترکپد که در تصویر گویاست

۳.چرخاندن تصاویر و محتوا با انجام حرکت دستی

 

Screen Shot 2016-01-25 at 21.57.12

 

قسمت More Gestures بسیار جذاب تر از دیگر بخش هاست! به ترتیب گزینه ها را از بالا به پایین نام می بریم.

 

۱.جابجا شدن بین صفحات مانند صفحات وبسایت ها با کشیدن انگشت ها به سمت چپ و راست با دو انگشت،سه انگشت،دو یا سه انگشت

۲.جابجا شدن بین صفحه های فول اسکرین شده با کشیدن انگشت ها به سمت چپ و راست با سه انشگت ، با ۴ انشگت

۳.نمایش Notification Center با کشیدن دو انگشت از لبه سمت راست ترکپد

۴.اجرای Mission Control با کشیدن ۴ یا ۳ انگشت به بالا

۵.نمایش اپ های باز با چندین پنجره باز از یک برنامه با کشیدن ۳ یا ۴ انگشت به پایین

۶.اجرای LaunchPad با ویشگون گرفتن ۳ انگشت

۷.نشان دادن دسکتاپ با باز کردن ۳ انگشت 

 

توجه کنید اگر گزینه Drag سه انگشتی را فعال کنید دو گزینه آخر با ۴ انگشت امکان پذیر هستند.

 

Screen Shot 2016-01-25 at 21.57.15

 


پس از ترکپد به بخش Printers & Scanners می رسیم:

 

در این بخش اگر دستگاه هایی نظیر پرینتر و یا اسکنر به سیستم متصبل کنید در سمت چپ اطلاعات آن نمایش داده می شود و تنظیمات خاص آن نمایش داده می شوند. همچنین با کلیک بر روی گزینه + و با – می توانید دستگاه ها را حذف و یا اضافه کنید. در پایین این پنجره دو گزینه Default Printer و Default Paper Size را مشاهده کنید که در گزینه نخست می توانید پرینتر پیشفرض را انتخاب و در گزینه دوم سایز پیشفرض کاغذ را انتخاب کنید.

 

Screen Shot 2016-01-25 at 23.28.50


می رسیم به قسمت آخر Sounds. این قسمت همانطور که از آیکن و نام آن پیداست مربوط به صدای سیستم شماست:

 

با ورود به این بخش سه تب با نام های Sound Effects,Output و Input مشاهده می کنید. در قسمت نخست در باکس مستطیل شکل مجموعه صداهای پیشفرض و داخلی صدای قرار دارد که با کلیک بر روی هر کدام می توانید آنها را بشنوید. در قسمت پایین این باکس گزینه Play Sound effects through می باشد که در این قسمت شما انتخاب می کنید صدا ها از چه دیوایسی خارج شوند. در حالت پیشفرض این گزینه بر روی Internal Speakers یعنی اسپیکر های داخلی می باشد. در صورت اتصال باند ها و بلندگو های دیگر می توانید در این قسمت جاهای آنها را تغییر دهید. قسمت Alert Volume که بصورت اسلایدر می باشد مقدار صدای هشدار سیستم است که می توانید آن را کم و زیاد کنید. در پایین این اسلایدر دو گزینه ی :

Play user interface sound effects و Play feedback when volume is changed

دارد. با فعال کردن گزینه نخست صداهای هشدار و ارور ها و … فعال و با فعال کردن گزینه دوم پس از تغییر صدای اصلی با یک صدا از تغییر آن به شما از اطلاع داده می شود. در بیرون این کادر طوسی رنگ اسلایدر صدای خروجی کل سیستم وجود دارد که در منوبار شما وجود دارد و با کم و زیاد کردن آن صدای کل سیستم تغییر می کند.

 

Screen Shot 2016-01-25 at 22.40.27

تب دوم با نام Output مربوط به صدای خروجی از اسپیکر می باشد که می توانید دیوایس های خود را در باکس مشاهده کنید. در بخش پایینتر آن بالانس وجود دارد که می توانید با اسلایدر موجود صدا را از بلندگو چپ به راست و یا بلعکس هدایت کنید.

 

Screen Shot 2016-01-25 at 22.42.16

 

تب آخر با نام Input می باشد که میکروفن سیستم می باشد. در این باکس هم می توانید میکروفون های متصل را مشاهده کنید و آنها را تغییر دهید. در تنظیمات پایین تر آن گزینه Input Volume را مشاهده می کنید که می توانید حساسیت میکروفن را با اسلایدر موجود کم و زیاد کنید. در قسمت پایین تر آن input level وجود دارد که صداهای اطراف را سنجیده و بصورت زنده نمایش می دهد. گزینه ای برای استفاده از صدای ambeint وجود دارد که بطور خوکار صدا را بصورت شمرده تشخیص می دهد.

 

Screen Shot 2016-01-25 at 22.42.19

 

خب امیدواریم که اگر تازه کار مک هستید و یا حتی کاربر مبتدی ای هستید از این اطلاعات بهره کافی را برده باشید. این بود قسمت نخست آموزش و معرفی کل System Preference سیستم عامل مک. در بخش بعدی به دو ردیف دیگر این کادر جادویی می پردازیم.

 

موفق باشید.

macneed.ir

نکات ضروری
  • برای حل مشکل خطای is damaged and move to trash از این آموزش استفاده کنید.
  • برای حل مشکل خطای Apple cannot check it for malicious software از این آموزش استفاده کنید.
  • برای حل مشکل خطای unidentified developer app از این آموزش استفاده کنید.
نصب برنامه‌ها توسط تیم مک نید
  • در صورتی‌که در نصب برنامه‌ها یا بازی‌ها به مشکل خورده‌اید و یا زمان کافی برای نصب آن‌ها ندارید، می‌توانید از «خدمات VIP نصب برنامه‌ها» استفاده کنید تا تیم مک نید برنامه‌ها و یا بازی‌های مورد نیاز شما را برای‌تان نصب کنند.
  • برای توضیحات بیشتر و ثبت درخواست خود، می‌توانید از این صفحه استفاده کنید.
مطالب مشابه
  • کرک کامل محصولات JetBrains سال ۲۰۲۴

    خیلی از کاربرانی که در زمینه برنامه‌نویسی فعالیت می‌کنند، به...
  • چگونه رمزعبور‌هایی که پاک شده‌اند را بازیابی کنیم؟

    فراموش کردن یا از دست دادن رمز‌عبور‌ها واقعا یک دردسر...
  • ۹ نکته‌ی ضروری برای کاربران جدید مک

    کاربران جدید مک که به تازگی از دنیای کامپیوتر‌های ویندوزی...
  • چگونه از آیفون به عنوان یک میکروفون برای مک استفاده کنیم؟

    آیا می‌دانستید که می‌توانید از آیفون خود به عنوان میکروفون برای...
  • چگونه iMessage را در مک غیرفعال کنیم؟

    به صورت پیش‌فرض در مک iMessage فعال است، این مساله به...
  • چگونه مرورگر پیش‌فرض را در macOS Sonoma تغییر دهیم؟

    شاید بسیاری از کاربران مک سوال باشد که چگونه می‌توان مرورگر...
  • اسکرین‌شات‌های مک کجا ذخیره می‌شوند؟

    سوالی که برای بسیاری از کاربران مک به خصوص کسانی...
  • چگونه حالت تاریک را در macOS ونتورا و سونوما فعال کنیم؟

    حالت تاریک یا Dark Mode گزینه‌ی بسیار محبوبی بین کاربران مک...

نظرات کاربران

ابتدا وارد شوید تا بتوانید دیدگاهی ارسال کنید

نصب و کرک برنامه‌های سیستم‌عامل مک

در صورتی که قصد نصب و کرک برنامه‌ها و یا بازی‌های سیستم‌عامل مک را توسط کارشناسان مک نید دارید، می‌توانید از لینک‌های رو‌به‌رو استفاده کنید تا برنامه‌ها و بازی‌های مد نظر شما در سریع‌ترین زمان ممکن بر روی سیستم شما نصب و کرک شود.